Szédítően zárkózott

Pár mondat az elfogadásról

2021. június 22. 12:41 - darvinisdead

Ez a törvény azt jelenti, hogy sehogyan sem lehet fogalmazni, nem lehet megnevezni a melegeket és más szexuális kisebbségek tagjait. Mintha nem lenne már így eléggé elutasító a társadalom...

(Disclaimer: Eléggé csapongó leszek, ezért elnézést, de túlságosan frusztráló a helyzet ahhoz, hogy kimért távolságtartással írjak erről a témáról.)

Néhány napja egy kortárs író, irodalomszervező, Kollár Árpád, egy nagyon személyes írást tett közzé, amelyben párhuzamot vont az ő határon túli „mássága”, illetve a múlt héten elfogadott pedolfiltörvény által kirekesztett LMBTQ emberek elnyomása között.

 „Sosem értettem, miért bélyegzik meg azt, aki más. Kisebbségből többségbe kerülve sem felejthetem, milyen érzés. Vannak barátaim, rokonaim, ismerőseim, akik utálják az úgynevezett másságot. Az úgynevezett melegeket. Nem értem őket, de megpróbálom nekik elmondani, milyen másnak lenni. Milyen, ha azért bántanak, amilyen vagy. Hátha megértenek belőlem valamit. Mert nem akarom, hogy mások rosszul érezzék magukat. Mert a homoszexualitás nem választás kérdése” – írta posztjában.

Én is más vagyok. Nem csak introvertáltként vagyok más, hanem vidékiként, sportos, bulizós  parasztgyerekként, kishitűként, kívülállóként, a jelenlegi kormánnyal és a mindenkori hatalommal szemben kritikusként (kiszakíttatva emiatt a nemzetből), így és még ezerféleképpen vagyok más, és a másságomat ezerféleképpen nagyítja fel ez az álszent, cinikus hatalom – és a cinikust nem győzöm hangsúlyozni, mert egy konzervatívnak hazudott, érdekelvű hatalmi véd és dacszövetségre nehéz, nagyon nehéz más kifejező jelzőt találni.

Most júniusban van a Pride hónap

Bárkit ki lehet rekeszteni a mássága miatt, egy introvertáltat is, csak ezt egyelőre még nem iktatták törvénybe. Ettől még nap mint nap tapasztaljuk a munkahelyen, tapasztaltuk az óvodában és az iskolában. A másság megbélyegzése egy mindenütt jelenlévő és ciklikusan ismétlődő társadalmi jelenség.

Össztársadalmi probléma – mondaná az ember, amennyiben morális lény.

Politikai lehetőség! – mondja erre egy a hatalmához ragaszkodó amorális lény, akit Magyarországon úgy hívnak, törvényalkotó.

És hiába találkozunk a kirekesztéssel már így is jóval többet a kelleténél, a parlament megszavazza ezt a törvényt, ami az alapvető emberi jogokat, a jogegyenlőséget, az emberi bánásmódhoz való jogot sérti. És itt nem arról van szó, hogy a politikai korrektség jegyében követelnék illő meg helyénvaló (bármit is jelentsen ez) bánásmódot a szexuális kisebbségeknek – itt az elnyomás vegytiszta formáját látjuk megvalósulni. Ez a törvény azt jelenti, hogy sehogyan sem lehet fogalmazni, nem lehet megnevezni és megjeleníteni a melegeket, a transzneműeket és más szexuális kisebbségek tagjait, mintha nem is léteznének. Mintha nem lenne már így eléggé elutasító a társadalom, mintha nem érezné így is szégyellnivalónak egy gyerek, amikor ráébred a saját másságára.

pride_save_kids_shame.jpgÉrtem én, kicsit túlzó meg cseppet demagóg ez az illusztráció, de a túlzásaival együtt is rámutat arra, hogy mennyire kártékony ez a törvény, ez a hangulatkeltés, ez az állapot.

Ezek a hatalmukat fitogtató (és ide nehéz szalonképes jelzőt találni...), pöffeszkedő alakok nem fogják fel, hogy emberi életekkel szórakoznak néhány pluszszavazatért cserébe? Hogy fiatalok életet nehezítik meg, vagy teszik tönkre? Nem számít az a néhány élet, a lábbal tiport emberi jogok tényleg nem számítanak? (Ahogy nem számított azoknál az iráni diákoknál sem, akikre rá lehetett varrni a koronavírus-járvány kirobbanását, és ennek farvizén kicsit migránsozni is lehetett, kitiltották őket az országból, megakasztották az orvosi tanulmányaikat, néhányuknak talán az életet is tönkre tették, csak hogy legyen bűnbak, akikre lehet mutogatni.)

Talán a sok meleg mellékszereplőtől meg attól a néhány felvilágosító órától, ahol arról hallanak, hogy nem beteg dolog a saját nemükhöz vonzódni, hogy a szexuális identitás kicsit összetettebb dolog annál, mint hogy üljenek a fiúk ölébe a lányok? Ahogy az alábbi cikk is rámutat, nincs bizonyítható kapcsolat a gyerekekben kialakuló szexuális irányultság és a felvilágosítás között. Egy dolgot viszont nagyon is segíthet a felvilágosítás: azt hogy egy fiatal kevésbé szorongjon és a hamarabb, bűntudat nélkül bújjon elő és élhessen teljesebb, boldogabb, az identitásának megfelelő életet.

203497703_10158319341362794_466813393784184128_n.jpg

Nekem ne mondja senki, hogy ez csak pár embert érint (a társadalom 10-15%-át érinti), nekem ne mondja senki, hogy ennek nem lesz következménye, mert csak egy olcsó politikai húzás, szimbolikus gesztus meg amúgy is betarthatatlan. Ettől még emberek fognak szenvedni miatta, láthatatlan emberek, akik bujkálnak, mert félnek és képtelenek megélni a saját azonosságukat. Ebbe emberek döglenek bele, a kirekesztésbe, saját identitásuk állandó megkérdőjelezésébe, a szégyenbe emberek halnak bele.

És akkor jön egy nagy tudású, intelligens és – legalábbis elméletben – kivételesen bölcs, az országot vezetni hivatott ember, és arról beszél, hogy nem érti, miért aggályos a melegeket a pedofilokkal összemosó törvény? És azzal magyarázza, hogy ez a 18 éven felüliekre vonatkozik meg a gyermekek védelméről szól? Az csak a 18 éven felülieket érinti, hogy a homoszexualitást ábrázoló műsorszám, film vagy sorozat csak éjszaka, este 10 után kerülhet adásba? (Ezzel egyébként sikerült az öncélú erőszakkal és a pornóval azonos kategóriába emelni a homoszexualitást...)

Ettől függetlenül és bármennyire is felháborító, dühítő és torokszorító ez az egész, az nem megoldás, hogy megosztjuk Lily Allen Fuck you című számát. És nem azért mert nem ér dühösnek lenni, hanem azért, mert ez nem visz előbbre. Zsigerből gyűlölni és elítélni a másikat nem visz előbbre, ez csak még jobban kettészakítja a közösséget.  

Rengetegen, akik csak szegről-végről hallottak erről a törvényről azt gondolják, hogy már megint a melegek hőzöngenek valami apróság miatt, hogy megint ők legyen a középpontban. És persze, hogy ez nonszensz, de akkor sem segíti a helyzet békés rendezését, ha törvényt megszavazókat meg támogatóikal elküldjük a picsába. Mert főleg ezek az emberek nem tehetnek róla, hogy ezt az olvasatot látják a (köz)médiában, úton-útfélen ezzel a magyarázattal találkoznak, és nem jut el hozzájuk annak a trasz- vagy meleg fiatalnak a története, aki egy törvény miatt nem tud teljes életet élni.

Jól jellemzi a helyzetet, hogy az ismerőseim közül (jó, persze, ez nem nevezhető reprezentatív mintavételnek, de akkor is) a nem meleg barátaim osztották meg Lilly Allen számát. Pedig ebben a helyzetben, ha valakinek, hát a szexuális kisebbségeknek a dühe és felháborodása lett volna érthető. Mégsem ők, hanem a liberális barátaim dühöngtek – és járulnak ezzel hozzá ahhoz, hogy megint kettészakadjunk, hogy a háborús logika és retorika uralja ezt a vitát is a másik megértésének szándéka nélkül.

A végére még egy kis érdekességként itt hagyom az általam régóta csodált Nádasdy Ádámmal készített Partizán-interjút, aki még csak nem is egy megveszekedett liberális, jóval távolságtartóbb az egész LMBTQ-mozgalommal kapcsolatban, mégis nagyon tanulságos dolgokat mond és szintén nagyon érzelmesen beszél a saját másságáról:

 Ha tetszett az írás, a hozzá tartozó Facebook-oldalt itt tudjátok követni.

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://intro-vertigo.blog.hu/api/trackback/id/tr5216601320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Menjetek a picsába! A tüntetésnek itt most vége. 2021.06.23. 03:17:42

A törvény szövege világosan fogalmaz: "E törvényben foglalt célok és gyermeki jogok biztosítása érdekében tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg."

Azaz egy szóval sem mondja, hogy a homoszexualitásról vagy a transzszexualitásról és az összes efféle ferdehajlamúságról nem lehet beszélni, mindössze azt mondja, hogy 18 év alattiaknak nem lehet népszerűsíteni és megjeleníteni, ha így jobban érthető, ábrázolni. Senki nem tiltsa, hogy biológia órán elmondja a tanár, hogy a társadalom x százaléka heteroszexuális, y százaléka pedig homoszexuális (és hogy mit is jelentenek ezek a fogalmak), de ölelkező homokosoknak, női ruhában mórikáló kövér buziknak semmi keresnivalója sem az óvodában, sem az iskolában, sem a képernyőkön, sem a plakátokon stb. Szerintem, akiknek számít a gyerekek normális szellemi fejlődése és lelki egészsége, az respektálni tudja ezt a jogi korlátozást, akármilyen is szexuális önazonossága vagy mi a csudája.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.23. 23:11:41

Mi keresztények nem támogatjuk az elfogadást. Jézus arra tanított minket,ne fogadjuk el a rosszat, semmi körülmények között.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.23. 23:13:50

"Pride hónap"

Korábban nap volt, aztán hét, ma már hónap.

A homoklobbi egre agresszívabb. Mi keresztények is ehhez alkalmazkodunk. S semmit nem felejtünk, hatalmas bosszúhadjáratot szervezünk a Nagy Normalizáció után.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.23. 23:58:43

@jancsi_2114:

Érthető dühöd személyes érintettséged miatt. Ez van: nem akarjuk, hogy megrontástok gyerekeiket. Ezentúl nem mehetnek 18 éven aluliak kedvenc Angyal utcai szaunádba. Pont.

Ekrü 2021.06.24. 00:03:33

"Ez a törvény azt jelenti, hogy sehogyan sem lehet fogalmazni, nem lehet megnevezni a melegeket és más szexuális kisebbségek tagjait. "-Hagyjuk már ezt a baromságot.Mint fentebb is írták a törvény világosan fogalmaz,venni kéne a fáradtságot és el kéne olvasni.
"Mégsem ők, hanem a liberális barátaim dühöngtek "-Talán mert meleg barátaid vették a fáradtságot ,elolvasták és értelmezték a törvényt és rájöttek,hogy nincs benne semmi rossz.A liberális barátaidnak pedig bár tudják,hogy hazudnak,de elemi érdekük az uszítás és a sz@rkavarás.Hisz ugye jönnek a választások és nekik minden szavazatra szükségük lenne.Bármi áron....

birka menet 2021.06.24. 00:04:34

@Menjetek a picsába! A tüntetésnek itt most vége.: @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Szar egy gyerekkorotok volt, anyukátok rendre odaállt Orbán poszterrel letakarni TV-t, amikor Freddy Mercuryék nyomták az I want to break freet. Így hála anyukátoknak nem váltatok tranzivá, hanem lettetek orbán buzivá. Mert ahogy a fidesses atom- és buzitudós tutira tudja: amit sokáig mutogatnak megrontás szándékával, az a végén hatni fog!

birka menet 2021.06.24. 00:13:08

@Menjetek a picsába! A tüntetésnek itt most vége.:

Ja még azt is hozzátenném te migráncs, Brüsszel, Soros és buziszakértő kisfidernyák, hogy a PISA teszteredmény szerint a 15 éves magyar gyerekek 25%-a funkcionális analfabéta. Csak tiltsa be az orbánod a VALÓSÁG megismerését továbbra is, lesz az akkor négyötöd is! Négyötödnyi neRmecsek, midnájt kóder, bulgár buzi birka, ekrü, karamajispti, rodni2 meg rodni1 meg a többi díszes fidesss troll, még leírni is agyhalál ezeket, nemhogy olvasni!

birka menet 2021.06.24. 00:15:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "S miért kellett volna letakarni Higany Ferit? "

Mert utána öntudatra ébredvén rohantál a Kék osztriga bárba felvállalni magadat és a mai napig törzsvendég lettél.
Már amikor telik belépőre a troll fizetésedből.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.24. 00:18:47

@birka menet:

Sose volt semmilyen homokos vagy pedó vágyam, keversz valakivel.

Ménár Atya 2021.06.24. 05:11:59

@jancsi_2114:
Te önjelölt polihisztor idióta!
Már megint mellébeszélsz, mert fingod sincs miről van szó.
Téged bármilyen kecsketoszó migri seggbe kúrhat,a kutyát nem érdekli, a gyerekeket viszont védeni kell az ilyen propagandától.
Ráadásul beteg módon mindenhol ezt tolja a fajtád.
De te buta vagy és nem érted.
Neked a lényeg, hogy bármiben ellent mondj amit a jelenlegi kormány tesz, akár jó,akár rossz.
Na ezért vagy sötét elvakult gyurcsány felszopó, náci kis jobbikos pedofil pöcs Fitymatyi!
Olyan buta vagy, hogy egy egyszerű feladattal sem tudtál megbírkózni:
6.-7. osztályos feladat amikor nagytudású Fitymatyi nyílvánosan lebőg az egyszerű feladattal:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=596
Egyszerű behelyettesítés a magyar ábc-ből, egy közismert mű idézetébe:)
A feladat 2. sor :
S T_ i_ A_ M_R_DT_L.
-az idióta sötét próbálkozásod erre mint megoldás:
és az is maradtál............. :D:D
Aztán te akarod osztani az észt :D:D:D
Jajj kevés volt az idő...... Nem fitymatyi, ostoba sötét voltál itt is, álltál a bojler testeddel,mint egy farok, aztán mentél oda ahova való vagy:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=638
Szóval mielőtt másokat kritizálsz előbb mélyen magadba nézz, és magadon kezd, te kis náci idióta!

Dan da Man 2021.06.24. 07:55:17

@Menjetek a picsába! A tüntetésnek itt most vége.: "népszerűsíti, jeleníti meg". Érted ami le van írva? Ezt hívják "guminak". Bármire rá lehet húzni. Nem fogják valószínűleg, de akkor meg minek kell? Politikai okokból. És ez a szomorú az egészben. Hogy valójában nincs jelentősége, és senkit se zavart eddig se. Őket meg aztán pláne nem. De most jól bedobták a gumicsontot. És nagyon szemét módon, mert ennek semmi köze a pedofíliához. (Viszont ha bárki ezt kifogásolja, akkor a pedofil-törvény "ellen szólal fel".)
Tehát lehet, hogy te nem érted, hogy mi itt a baj, de attól még baj van. Mert szórakoznak velünk. És még százezer ilyen apró trükkel lehet megkeseríteni az emberek életét. kocsismáté okosságát nem hallottad? Hogy az államnak semmi köze nem kellene, hogy legyen a szexuális felvilágosításhoz? Mert az a szülők dolga? Na, hát pont úgy is működik, mert az átlag szülő is olyan jól informált szexuális kérdésekben, és jól el is tudja/képes/hajlandó magyarázni. És ezek a kis addendumok többet árulnak el arról, hogy ők mit és hogyan gondolkodnak, mint a törvény konkrét szövege.
Szóval nagyon ügyes vagy, hogy be tudtad linkelni, de ennél kicsit jobbaninformáltnak kellene lenned, ha pro vagy kontra szeretnél érvelni.
De riszpekt, mert legalább nem fröcsögtél, lipsiztél, buziztál, sorosoztál. Én már ennek is örülök. Most ideje egy kicsit a sorok közé nézni...

nemecsekerno_007 2021.06.24. 09:07:43

@jancsi_2114: Te idióta fasz.
Egyetlen egy dolgot kérünk:

Szálljatok ki a gyerekeink ánuszából.

Dont forget to bring a towel 2021.06.24. 09:28:18

"Jól jellemzi a helyzetet ... Mégsem ők, hanem a liberális barátaim dühöngtek ..."

na, hát akkor lehet, h el kéne gondolkodnod.. meg a többi hisztis baromnak is.

Homo fideszbirkusz 2021.06.24. 09:45:15

@Dont forget to bring a towel: "na, hát akkor lehet, h el kéne gondolkodnod.. meg a többi hisztis baromnak is."

Az a helyzet Homo fideszbirkuszom, hogy most se az a helyzet, hogy az egész világ hülye csak a felcsúti peremvidéki diktárorod nem, hanem fordítva. Orbánod megint jól leégette a magyarokat a világban, ráadásul olyan jól időzítette ezt, hogy az egész világ nem arról a két döntetlenről beszél amit hősiesen kiizzadt a magyar csapat, hanem Orbánodról, mint Európa leggyülöletkeltőbb, legnagyobb embertárs utáló diktátorról.

Köszönd meg Orbánnak Homo fideszbirkuszom, hogy Európában már ma nem a magyarok teganapi eredménye a beszédtéma, hanem a homofób Orbánod legújabb rohama az európai emberi értékek ellen.

Homo fideszbirkusz 2021.06.24. 09:46:32

@nemecsekerno_007: "Egyetlen egy dolgot kérünk:
Szálljatok ki a gyerekeink ánuszából."

Miért, hogy legyen hely neked, a rejtőzködő Homo buzibirkusznak?

HaD 2021.06.24. 09:47:57

semmi baj ezzel a törvénnyel...gondolom a pedofilia korábban is Btk.s ügy volt?!?...akkor talán nem évült még el a különbözö pap bácsik ja meg a különbözö követ bácsik ügye...várhatóan az ügyészség hivatalból feljelentést tesz majd:):)

nemecsekerno_007 2021.06.24. 11:09:37

@jancsi_2114: Hazudsz mint egy ótvar proli. Kaleta karrierdiplomata volt és kormányokon átívelve pedofilkodott.

Tapi2021 2021.06.24. 11:22:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: " S semmit nem felejtünk, hatalmas bosszúhadjáratot szervezünk a Nagy Normalizáció után. "

Semmiféle bosszút nem tervezünk, mi keresztények! Ne írj hülyeséget, amit aztán lobogtathatnak, igazolva, hogy mi vagyunk az agresszívak.

Mi csak védekezünk az újkori pogányság drasztikus előretörésével szemben. Próbálva védeni magunkat és a gyerekeinket. Meg elodázni, hogy üldözzenek minket, mert MÁSOK VAGYUNK!!!

Lásd még a legújabb Vatikán - olasz baloldali kormány konfliktust! Az egyház ne szóljon bele az állam dolgába, de az állam simán beleszól az egyház/keresztények dolgába!...
Ezzel van munkánk!

Tapi2021 2021.06.24. 11:35:20

@Dan da Man: Hogyne lenne közük egymáshoz. Az összes LMBTQ... betű egy aberrációt, ferdehajlamot jelöl, amilyen a pedofília is. (Az is "genetikai", arról sem tehetnek, "úgy születettek", stb.)
Az egyetlen különbség az, hogy az előbbiek nem kötődnek gyerekekhez, a pedo meg igen.
És, hogy ez így is maradjon, AZÉRT VAN ez a törvény!!!

Szóval az elfogadás határa az iskola, ovi kerítésénél van!

Felnőttek, otthon úgy buzulnak, ahogy tetszik. De a gyerekeinktől el a kezekkel!

Szerintem ez elég világos elhatárolása a jogoknak.

Tapi2021 2021.06.24. 11:49:53

@jancsi_2114: Látod most egyetértünk!!!!
Sem fideszesnek, sem kereszténynek, sem ateistáknak, sem liberálisoknak, sem LMBTQ-soknak NINCS JOGUK TOLVAJNAK ÉS GYERMEKMEGRONTÓKNAK LENNIÜK!
Pontosan erről van szó! És erről szól a törvény.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.24. 12:03:57

@Tapi2021:

Most a passzív ellenállás kora van, de a Normalizáció után lesz ennél több feladat is.

Homo fideszbirkusz 2021.06.24. 12:19:11

@Tapi2021:

Mi van Homo fideszbirkuszom, megalapítottad a 35-ik másodnickedet? Homo fideszbirkuszom, ha te buzinak születtél volna (tehát ha a genetikai hiba nem az agyadban lenne hanem a hormonjaidban) akor tudnád, hogy még a magadfajta fundamentális homokos is teljesen ártatlan másokra. De ha követeled, akkor majd a liberók a hatalomártvétel után alkalmazzák rajtad a buzi törvényt, elég csak azt mondaniuk hogy te homokosnak nézel ki és ezt reklámozod az utcán meg a médiában, ezzel tehát megérettél a lesittelésre.

Homo fideszbirkusz 2021.06.24. 12:27:43

@Tapi2021: "Pontosan erről van szó! És erről szól a törvény."

Homo fideszbirkuszom, hogy a törvény nem arról szól amit a te Homo fideszbirkusznyi agyad itt-ott képes felfogni belőle, ezt már az EU legfelsőbb vezetése meg az egykori Néppárt családod is elmondta. Tetszett volna Orbán birkuszvezérnek nem hisztériázós, gyűlöködő gépezetté válnia, nem kirúgatódni az Európai Néppártból és akkor Merkel meg van der Leyen részletesen elmondták volna neki, hogy a Homo fideszbirkusz agya mit nem ért a saját gyűlölködésén.

ursus artos 2021.06.24. 14:22:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ezentúl nem mehetnek 18 éven aluliak kedvenc Angyal utcai szaunádba. "
Mehetnek. Nem tilos 18 év alattiaknak buzulni... Nekik is 14 év a beleegyezési korhatár... Azaz egy 24 éves dughat egy 16 évessel, ha nincs közöttük függőségi viszony...

CSOKKI MÁLNA 2021.06.24. 15:17:15

@ursus artos: Nem lehet 18 év alattiaknak buzipropagandát nyomatni. Ennyi. Erről szól a törvény. a magyar kormány meghúzta azt a vörös vonalat, amit a homoszexuálisok és más aberráltak nem léphetnek át. Egyébként fajtalankodhatnak kedvükre.

Tapi2021 2021.06.24. 15:34:31

@Homo fideszbirkusz: Jópofa vagy. Írj még ilyen marhaságokat, amiket az ellenzék bemesél magának, meg neked!

Egyébként nem az a fontos, hogy te/ti mit gondolsz/-tok a Fidesz-KDNP-ről, OV-ról, hanem, hogy mi mit gondolunk róluk, akik rájuk szavaztunk és rájuk is fogunk szavazni. Nyilván azért, mert a nekünk tetsző politikát csinálják! Pl. a ferdehajlamúak távoltartásával az iskoláktól.
Megértem, hogy a sok látens homokosnak, aberráltnak ez nem jön be, de most ez van. Ez a különbség egyes politikák és ideológiák között, ami végre megjelenik a különböző politikákban is.
Ezért van értelme választani KÜLÖNBÖZŐ politikákat/ideológiákat/világnézeteket képviselő pártokból.

Ti meg vergődhettek kínotokban és a meséitekben, hazugságaitokban tobzódva. Ezen csak sajnálkozni tudunk.

Tapi2021 2021.06.24. 15:51:28

@Homo fideszbirkusz: Kicsit többet kellene olvasnod, és nem csak a Füles újságot, meg a DK propagandát!

Akkor talán tudnád, hogy mit mond a gyermeklélektan a mintákról, amiket a gyerek lát, amiket neki mutatunk!!! És akkor talán leesne, mi a gondunk azzal, ha az oviban drag queenek olvasnak fel a kicsiknek meséket a buzi királyfikról, hercegnőkről, meg demonstrálják milyen jó is ez a szabad nem választás..., stb.

Azt kell megérteni, hogy ezt mi nem akarjuk. Önök igen. Bárki bemagyarázhatja OTTHON a kisgyerekének, hogy választhat azonos nemű társat is magának, nem gond.
Nekünk gond.

Apropó: a pedo is annyira "genetikai, meg "hormonális", betegség, mint az LMBTQ bármely betűje!!

Egyébként, mivel a szülőkre van bízva, mit tanítanak a szexről, erkölcsről, hitről, tabukról, életmódokról... a gyerekeiknek, Önök nyugodtan kitehetik az önök szerint megfelelő hatásoknak, mintáknak a SAJÁT gyerekeiket! Mi a gond? (Úgy sem hat rájuk, Önök szerint. Nem?)

Az, hogy én/mi nem akarjuk úgy nevelni a sajátunkat, mint Ön/Önök???
Mert ez kb. erről szól.

Vallásos oktatást meg az kap, aki akar, avagy akinek a szülője akarja!!!
Ateista, liberális szülő gyereke nem fog hittan tanulni, ha nem akar!
Ez a lényeg.
A mi gyerekünk se kapjon olyat, amit mi nem akarunk neki.

Ménár Atya 2021.06.24. 16:08:34

@jancsi_2114:
Te önjelölt polihisztor idióta!
Már megint mellébeszélsz, mert fingod sincs miről van szó.
Téged bármilyen kecsketoszó migri seggbe kúrhat,a kutyát nem érdekli, a gyerekeket viszont védeni kell az ilyen propagandától.
Ráadásul beteg módon mindenhol ezt tolja a fajtád.
De te buta vagy és nem érted.
Neked a lényeg, hogy bármiben ellent mondj amit a jelenlegi kormány tesz, akár jó,akár rossz.
Na ezért vagy sötét elvakult gyurcsány felszopó, náci kis jobbikos pedofil pöcs Fitymatyi!
Olyan buta vagy, hogy egy egyszerű feladattal sem tudtál megbírkózni:
6.-7. osztályos feladat amikor nagytudású Fitymatyi nyílvánosan lebőg az egyszerű feladattal:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=596
Egyszerű behelyettesítés a magyar ábc-ből, egy közismert mű idézetébe:)
A feladat 2. sor :
S T_ i_ A_ M_R_DT_L.
-az idióta sötét próbálkozásod erre mint megoldás:
és az is maradtál............. :D:D
Aztán te akarod osztani az észt :D:D:D
Jajj kevés volt az idő...... Nem fitymatyi, ostoba sötét voltál itt is, álltál a bojler testeddel,mint egy farok, aztán mentél oda ahova való vagy:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=638
Szóval mielőtt másokat kritizálsz előbb mélyen magadba nézz, és magadon kezd, te kis náci idióta!

Ménár Atya 2021.06.24. 16:19:11

@jancsi_2114:
Hát persze Fitymatyi, meg mindenhol máshol ahol gyerekek vannak, de te idióta egy elvakult buzi vagy, ezért fáj ennyire, hogy nem férsz majd a gyerekekhez :)
Ne aggódj kisköcsög az ilyen vén buzit mint te, simán seggbe durranthatják a kecskebaszó migrik, azt nem tiltja a törvény, de ezt sem érted, mert funkcionális analfabéta vagy bojlertestű gréczy geczy.
Azt meg jelzem, a pedofil az pedofil, tök mindegy hol milyen maszk alá bújik, de nem fogod fel a selejt agyaddal, hogy ezt minden társadalmi réteg elítéli, felekezet ,párt ,ne és szexuális beállítottságtól függetlenül.
Ha az olyan köcsög ,mint te , akarja oktatni a gyerekeket, azt tiltani kell, ill én mint szülő,majd eldöntöm, hogy kinek engedem erről a témáról oktatni egyáltalán, mi a bajod ezzel?
Ja hogy sötét balfasz vagy és nem érted, hogy ha neked is anyád mondta volna el,mit hova kell tenni, akkor most nem lenne szaros a répád te pöcs :D

Dont forget to bring a towel 2021.06.24. 17:54:34

@Homo fideszbirkusz: olyan vagy, mint az az idióta, aki mindenáron át akarja kísérni a vak nénikét a zebrán, pedig könyörög, h ne.

nem kérnek ezek az emberek belőletek! hiába hisztizel, mint egy picsa

ursus artos 2021.06.24. 18:05:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "De Pedó Matyi majdnem 50 éves, az ő szemszögéből nézd."
Ilyen szempontból, mindegy, már csak azért is, mert Brendel már vagy harminc éve nem dugott. Amióta Pestre költözött és elhagyta az akkori barátnője, azóta nem volt nővel sem pasival. A vicc az, hogy a nővérének 17 éves fia egy hónap alatt többet kefél, mint Brendel egész életében. Emiatt a dugástalanság miatt kövesedett bele a geci az agyába.
De térjünk vissza nőjére. Miért hagyta el? Mert nem dugta rendesen és kinyalni sem volt hajlandó, mert neki az büdös... Persze a szopást azt elvárta... De visszaadni egy kicsit is, na azt már nem. Persze nyalni azért nem akart a lelke mélyén, mert valójában egy látens buzi, aki még magának sem hajlandó beismerni... Az a fajta rossz, nyálcsorgatós, álmodozós nyomorék, aki gyönyörűen kipattintott top 25-ös pasit akar magának, de tenni semmit nem tesz érte. Mert nem mer. Nem meri felvállalni...
De ne is vállalja fel, mert egyébként is hiányzik belőle az, amivel a fent leírt paraméterű pasikat felszedhetné: a stílus. Ez a nyomorék egy TV felvételre sem volt képes legalább egy inget felvenni...

ursus artos 2021.06.24. 18:11:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"Anonym!
A pornofilmes ferfiak egyszeruen kimerultek, es unjak a banant (vagyis inkabb
a mandarint:)
Brobalkozz azzal, hogy maszturbalasnal konkretan visszatartod magad. Ismeteld
legalabb haromszor egymas utan, csak azutan menj el.

math"

Etniez 2021.06.24. 18:23:45

A sok degenerált azt hiszi, hogy a homoszexualitást el lehet kapni, meg lehet reklámozni, meg ilyenek.

Ostobáknak szól ez a törvény, nem véletlenül a vidéki tuskók pártja szedte elő.

Ménár Atya 2021.06.24. 19:31:46

@jancsi_2: Fitymatyi te nagyon hülye, már megbeszéltük alkesz buzikám, hogy első hullámnál verted a nyálad, és ott szépen be is szoptad.
Aztán mutasd már meg hogy azt a pillanatot amit kiragadtál mint 13. akárhány tized hol látod mint egész évre vonatkozó adat te pöcs :)
Te olyan sötét vagy, hogy világít a szádban a negró.....ill a néger migri farok :D
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=639

Ménár Atya 2021.06.24. 19:33:19

@jancsi_2:
Van egy olyan érzésem kis pedofil DK felszopó, hogy megint ez lesz a véged:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=639
:D:D:D

nemecsekerno_007 2021.06.24. 20:48:20

@jancsi_2: Szánalmas elmebeteg.

Jézus még téged is szeret.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.24. 20:49:58

@jancsi_2:

Érthető tombolásod, hisz mint pedó személyesen érintett vagy,

Ménár Atya 2021.06.25. 18:29:07

Nos, akkor Fitymatyi tombolásának itt is vége, remélem vergődik az idiótája :D

gigabursch 2021.10.17. 11:34:33

Szerintem nem a tv a kártékony, hanem ti.
süti beállítások módosítása